Soorten appels

Appels worden over de hele wereld gekweekt, in totaaal wel meer dan 20.000 verschillende soorten. Niet alle appels zijn even geschikt om te verwerken in een appelcake. Als de appels te veel sap afgeven en daardoor te hard krimpen, kan de cake inzakken. Daarom worden vaak zure appels gebruikt in appelcake. Maar ook andere vaste appelsoorten zijn goed voor het maken van een cake of taart. Hier heb je een overzicht van welke appels je het best gebruikt om zo te eten, voor appelmoes en natuurlijk voor in de appelcake!

Handappels

De handappels zijn het best zo te eten en vaak minder geschikt voor de appelcake.
  • Granny Smith (heel groen)
  • Jonagold
  • Discovery
  • Elstar
  • Sweet Caroline
  • Benoni
  • Karmijn

Appels voor de appelcake

  • Goudreinet
  • Lombart
  • Golden Delicious (is meestal helemaal geel)
  • Bramley

Appels voor appelmoes

  • Goudreinet
  • Cox Orange
  • Gloster
  • Karmijn